Privatleasing

Ofte også kalt privatleie, leasing, leie av bil eller langtidsleie.  Her finner du leasingkalkulator på alle bilene så du enkelt kan beregne pris. Du kan lease bil uten innskudd. 

 Se våre bilmodeller ved å klikke her.

Bilens leasingpris inkludert vinterhjul, restverdi som settes ut i fra hvor langt man kjører. Desto lenger man kjører, jo mindre er bilen verdt etter 36mnd, desto lavere restverdi. Og til slutt renter og engangsleie/innskudd.

Regnestykke privatleasing

La oss si at bilen du skal lease har en kjøpspris på 300 000kr. Dersom vi mener at denne bilen er verdt 150 000kr om 36mnd har den en restverdi på 50% ved 45000km kjørelengde. De resterende 50% blir da fordelt på de 36 månendene du skal lease bilen, pluss renter. Dersom du går inn med engangsleie på 50.000kr gjenstår det 100.000kr som skal fordeles på 36mnd.  Dersom du trenger mer kjørelengde, vil bilens restverdi gå ned, og leien per mnd gå opp.

Rent teknisk så vil det foregå på denne måten når du bestemmer deg for en bil:

Leasingselskapet kjøper bilen du har valgt av forhandler. Deretter blir bilen leid ut til deg som bruker. Du har full bruksrett og ansvaret for å holde bilen i god stand  gjennom leasingperioden. Forhandler forplikter seg til  kjøpe bilen tilbake av leasingselskapet etter avtaleperioden, til restverdien som er satt. Etter endt periode leveres bilen inn til forhandler og bilen blir solgt. Du som leasingtaker har førsterett til å kjøpe ut bilen

Unormal slitasje ved privat leasing kan du lese om her.

Fordeler med privatleasing

Når du leaser en bil privat får du forutsigbarhet på leien. De siste årene har det vært få eller ingen store endringer i renten så leien holder seg på omtrent samme nivå hele perioden. Det også mulighet for å lease bilen uten innskudd, og det er nybilgaranti i hele perioden. I tillegg slipper man å tenke på å selge bilen i etterkant av leasingperioden. Det er verditapet som betales ned i perioden man har bilen. Siden leasingselskapet kjøper bilen binder du heller ikke opp kapital. Det er ofte leasingkampanjer med svært gode rentebetingelser.

Service og vinterhjul er alltid inkludert i prisene hos Bildeal.

For å se våre biler, klikk her.